Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Λευκός κορμός Χριστουγέννων Λαλίλας

1200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνα
100 γρ σκόνη αμυγδάλου
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 λεμόνι{ξύσμα και χυμό}
12 σαβουαγιάρ

Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας,πρώτα σε κρύο νερό,και μετά μέσα στο χυμό λεμονιού,σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος,να γίνει παχύρευστη
Ρίχνουμε τη ζελατίνα,τη ζάχαρη,τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού στην κρέμα,και χτυπάμε ώσπου να γίνει σφικτή chantilly
Σε φόρμα κορμού,στρώνουμε sanitas wrap,ρίχνουμε τη μισή κρέμα,τα 6 σαβουαγιάρ,την υπόλοιπη και τα 6 τελευταία σαβουαγιάρ.
Στο ψυγείο,για μια νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου