Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα με σολωμό Ελένης Ανδρουλιδάκη

ΖΥΜΗ
1φλ.αλεύρι
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 φλ. κρύο βούτυρο
130γρ.τυρί κρέμα.

ΓΕΜΙΣΗ
200γρ. καπνιστό σολωμό σε κομματάκια
2 πράσσα σε ροδέλες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1κ.σ.λάδι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κ.σ νερό
1 κ.σ άνιθο ψιλοκομμένο
50 γρ. τυρί κρέμα (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι

Ετοιμάζουμε την ζύμη απο την προηγούμενη. Βάζουμε σε μπώλ το αλεύρι, αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει μείγμα σαν να έχει σβολιάσει.. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και πλάθουμε την ζύμη, την τυλίγουμε σε wrap και βάζουμε στο ψυγείο για 12h. Αν είναι ακόμα μαλακή, δεν πειράζει, στρώνουμε στην ταρτιέρα.
Σωτάρουμε τα πράσσα με το λάδι , αλάτι, κρασί, νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν χωρίς υγρά. Ρίχνουμε τον άνιθο και το τυρί κρέμα(αν θέλουμε, εγώ βάζω). Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε μπώλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα πράσσα, πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μισή γέμιση στην τάρτα μετά απλώνουμε τα κομματάκια σολωμού και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45'-1h. Στο τελευταίο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου