Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Σουφλέ με σπανάκι και σολωμό Φέννης Χατζησταματίου

1 κιλό σπανάκι
350 γρ ανθότυρο θρυμματισμένο
150 γρ μανούρι θρυμματισμένο
5 πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμύδια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
250 γρ σολομός καπνιστός ψιλοκομμένος
2 αυγά χτυπημένα σε 200 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

Ζεματίζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το σταργγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Προσθέτουμε το ανθότυρο και το μανούρι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 5 - 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 180 βαθμούς. μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με το σπανάκι και τα τυρί, προσθέτουμε το σολομό και τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. μεταφέρουμε το όλον σε ένα λαδωμένο στρογγυλό και ψηλό πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να κάνει μία ρόδινη κρούστα στην επιφάνεια του. Το σερβίρουμε ζεστό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου